logonew
GreekEnglish (United Kingdom)

facebook google-plus-icon twitter youtube

(+30) 210 80 80 010


Πές μου γιατρέ PDF Εκτύπωση E-mail

Μπορεί το χαμόγελό μου να με κάνει να φαίνομαι νεότερος;
Το χαμόγελο είναι ο καθρέπτης της υγείας αλλά και της ηλικίας μας. Οι φθορές του χρόνου αποτυπώνονται επάνω του ανεπιστρεπτί. Με το πέρασμα των ετών τα δόντια γίνονται πιο κίτρινα, πιο διάφανα και δείχνουν πιο ταλαιπωρημένα. Φαίνονται πιο τριμμένα και πιο κοντά. Ο αρχικός τους όγκος μειώνεται και δεν υποστηρίζουν όσο πρέπει τα χείλη με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανεπιθύμητων ρυτίδων. Τα ούλα υποχωρούν αποκαλύπτοντας τις ρίζες των δοντιών. Εμφανίζονται αντιαισθητικά μαύρα διαστήματα χαλώντας την αρμονία του χαμόγελου. Λεύκανση, όψεις πορσελάνης ή ρητίνης μπορούν να διορθώσουν όλες τις ατέλειες και να μας χαρίσουν ξανά το χαμόγελο των νεανικών μας χρόνων.

Tι είναι καλύτερο; Οι όψεις ρητίνης ή οι όψεις πορσελάνης;
Οι όψεις είναι μια τεχνική της Αισθητικής Οδοντιατρικής κατά την οποία τροποποιούμε την επιφάνεια και μόνο, των δοντιών, έτσι ώστε να τους βελτιώσουμε το χρώμα ή το σχήμα τους. Η τροποποίηση αυτή μπορεί να γίνει άμεσα στο ιατρείο με τη βοήθεια υλικών που χτίζει ο οδοντίατρος πάνω στο δόντι σαν μικρογλυπτική και τους δίνει την τελική τους σκληρότητα με τη βοήθεια ειδικής ακτινοβολίας ή έμμεσα με τη χρήση λεπτών σα φλούδα προσόψεων πορσελάνης που κατασκευάζονται στο εργαστήριο και στη συνέχεια συγκολλούνται στα δόντια. Είναι δύο τελείως διαφορετικές μέθοδοι που μπορούν όμως να βελτιώσουν ριζικά ένα χαμόγελο. Οι όψεις ρητίνης είναι μια αρκετά συντηρητική μέθοδος, γίνεται άμεσα, με χαμηλό κόστος. Διατηρείται το αποτέλεσμα για αρκετό καιρό αλλά χρειάζεται συντήρηση. Οι όψεις πορσελάνης χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο στην κατασκευή τους γιατί περιλαμβάνουν τη δουλειά του οδοντοτεχνίτη, πράγμα που αυξάνει και το κόστος. Το αποτέλεσμα διατηρείται αναλλοίωτο για πάρα πολλά χρόνια. Οι ενδείξεις και οι αντενδείξεις για κάθε περίπτωση είναι χρέος του ειδικευμένου γιατρού να αναλυθούν στον ασθενή ώστε να επιλεγεί το κατάλληλο σχέδιο θεραπείας. Συνεπώς το καλύτερο είναι αυτό που αρμόζει σε κάθε εξειδικευμένη περίπτωση.

Η λεύκανση διαρκεί για πάντα;
Η λεύκανση είναι μια οδοντιατρική διαδικασία, όπως οι περισσότερες άλλωστε, που χρειάζεται μία συντήρηση. Μετά το πέρας της αρχικής θεραπείας και ανάλογα με τις διατροφικές και κοινωνικές συνήθειες (κάπνισμα τσιγάρων ή πούρων, κατανάλωση τροφών και ροφημάτων με χρωστικές, ελλιπής στοματική υγιεινή) χρειάζεται μία επαναληψιμότητα. Πρέπει να τονίσουμε ότι η επαναληπτική δόση συνήθως γίνεται μία φορά το χρόνο μετά από έναν συνηθισμένο καθαρισμό και κοστίζει ελάχιστα. Και αρκούν λίγες ώρες για να διατηρούμε αψεγάδιαστο το λευκό χρώμα των δοντιών μας.

Η λεύκανση καταστρέφει τα δόντια;
Η λεύκανση όταν γίνει υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις είναι μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα που υπόσχονται λευκά δόντια αλλά δεν είναι ελεγμένα ούτε φυσικά λευκαίνουν τα δόντια. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται χωρίς ιατρική καθοδήγηση συνήθως ταλαιπωρούν και απογοητεύουν. Όταν προηγηθεί οδοντιατρικός έλεγχος, γίνει καθαρισμός και αποκατασταθεί η υγεία του στόματος, τότε είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε κάποια αισθητική παρέμβαση. Το οδοντιατρικό λευκαντικό
gel που εφαρμόζεται στα δόντια είναι ήπιας δράσεως, δεν βλάπτει την αδαμαντίνη του δοντιού αλλά επιδρά και διασπά τις ενδότερες χρωστικές. Ο οδοντίατρος κρίνει πότε η διαδικασία της λεύκανσης έχει φτάσει εις πέρας, πότε χρειάζεται επανάληψη, το είδος και τον τρόπο της λευκαντικής μεθόδου. Έτσι διασφαλίζεται η αποδοτικότητα της μεθόδου παράλληλα με την ασφάλεια.

Χρειάζεται να αλλάξω τα σφραγίσματά μου όταν τελειώσω την λεύκανση;
Συνήθως τα λευκά σφραγίσματα ακολουθούν το χρώμα των δοντιών ώστε να μην διακρίνονται. Όταν κάνουμε λεύκανση, επιδρούμε μόνο στο χρώμα των φυσικών δοντιών και όχι στο χρώμα των θηκών και των σφραγισμάτων. Μέτα το τέλος της λευκαντικής διαδικασίας πρέπει να αλλάξουμε τα παλιά σφραγίσματα ώστε να εναρμονίζονται με το νέο λευκό μας χρώμα. Για αυτόν τον λόγο η λεύκανση είναι πάντα το πρώτο σκαλοπάτι στην Αισθητική οδοντιατρική.

 
Back
   
Μιλτιάδου 1 - Κηφισιά | Τ: 210 8080010 (24ωρη τηλεφωνική γραμματεία)            Κωνσταντίνος Θεοδώρου - Χειρουργός Οδοντίατρος
 
 

Οδοντίατρος

Οδοντιατρειο

Ορθοδοντικός

Περιοδοντολόγος

Ενδοντολογος

Γναθοχειρουργος

Οδοντικα Εμφυτευματα
Σφραγισματα
Κακοσμια Στοματος
Περιοδοντιτιδα
Αναπλαση Δοντιων (Bonding)
Τερηδονα
Invisalign
Ορθοδοντικοι Μηχανισμοι
Φρονιμητες
Περιστεφανίτιδα
Τριξιμο Δοντιων
Oυλιτιδα
Λευκανση Δοντιων
Οψεις Ρητινης
Οψεις Πορσελανης
Στεφανες Ζιρκονιας
Αισθητικη Ουλων
Πονοδοντος

Καταγμα δοντιου
Καταγμα ριζας δοντιου
Πολφιτιδα
Αποστημα δοντιου
Φθορίωση
Αποτριβή δοντιων
Ξηροστομια
Περιοδοντικο αποστημα
Περιρριζίτιδα
Εκλονεκτρωτικη ουλιτιδα
Επιχειλιος Ερπης
Αφθες
Ακτινογραφια στοματος
Καρκινωμα γλωσσας
Καρκινωμα στοματος
Λευκοπλακια
Βρυγμος
Παθησεις Κροταφογναθικης
Κινητες Οδοντοστοιχιες

Παιδοδοντιατρος

 

Σφραγισματα λευκα
Σφραγισματα αμαλγαματος
Θηκες δοντιων
Ιστική αναγέννηση
Ναρθηκες νυκτας
Ολοκεραμικες Στεφανες
Απονεύρωση
Πλαστικη Ουλων
Ενδοντική Θεραπεια
Γεφυρες
Σιδερακια
Παιδοδοντία
 
Ολοκεραμικες στεφανες
Οδοντιατρική για παιδια
Κατοίκον Οδοντιατρικη
Τεχνητες Οδοντοστοιχιες
Πανοραμική ακτινογραφια